h

Petitie: Wij willen die vent-weg !

11 april 2019

Petitie: Wij willen die vent-weg !

Foto: SP

Bij de komende verbeteringen aan de N65 wordt het fietsverkeer gescheiden van het autoverkeer. Bij de afwikkeling van het lokale verkeer is dat echter niet het geval en voorzien wij gevaarlijke verkeerssituaties.Eén belangrijk knelpunt wordt de geplande ontsluiting van een groot deel van Vught via de Jagersboschlaan, een onverharde weg in een natuurlijke omgeving die nu door veel fietsende scholieren van het Maurick College wordt gebruikt. Ook fietsers die vanuit het centrum richting Cromvoirt en Helvoirt gaan, nemen deze route. Ook veel wandelaars genieten van dit uniek stukje Vught.

De Jagersboschlaan wordt een tamelijk smalle, geasfalteerde weg die gebruikt gaat worden door zowel voetgangers, fietsers als auto’s, en dat in beide richtingen.

De gevolgen: enorme verkeersonveiligheid!

Betrokken bewoners en belanghebbenden voorzien ernstige verkeersonveilige situaties en pleiten daarom voor een andere en simpelere oplossing: laat de ventweg langs de N65 intact en breidt die hier en daar uit.

In de huidige plannen wordt het vracht- en landbouwverkeer richting omgeving van Cromvoirt en Helvoirt dwars door de dorpskernen geleid. Ook hier worden met de ventweg gevaarlijke verkeerssituaties voorkomen.

Zij steunen daarom de actie: “Wij willen die vent-weg”!

Het college van B&W heeft echter laten weten geen onderzoeken te willen doen naar alternatieve mogelijkheden en wijst alle op- en aanmerkingen van de hand.

Als u als inwoner ook vindt dat er een gevaarlijke situatie gaat ontstaan door ontsluiting via de Jagersboschlaan en het daarom eens bent met deze protestactie, dan vraag ik u drie dingen te doen:

  1. teken de petitie 
  1. hang de poster op uw raam
  2. indien van toepassing: vraag de politieke partij waarop u heeft gestemd, zich uit te spreken vóór deze actie. Klik hier voor een voorbeeldbericht.

Alleen samen kunnen we iets bereiken, steun daarom deze actie !

Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP

U bent hier