h

In de ban van de Vaan

23 april 2010

In de ban van de Vaan

Terwijl de wereld zijn rondjes draait is Vught in de ban van "de Vaan". Enerzijds omdat lang niet duidelijk is of Vught en daarmee de gemeenteraad genoegen neemt met zomaar "een Vaan" en dus behoefte heeft aan "de Vaan". Al jaren vlagt Vught immers met een 'de facto' vaan. De bekende blauw/gele banden. Maar hoewel we zouden kunnen volstaan met te besluiten dat tot de officiele vlag te maken (de Vaan), is gekozen voor een nieuw ontwerp. Op de website van Vught mag de Vughtse bevolking er zich nu over uitspreken: een Vaan of de Vaan!

De nieuwe coalitie is ook in de ban van de Vaan. Rob de Vaan, wel te verstaan. Zijn wantrouwige instelling met betrekking tot de financiering van de nieuwe atletiekbaan en indoorhal van Prins Hendrik, houdt de hele coalitie gegijzeld. Er zijn wat open einden die de VVD-er beletten de vraag te beantwoorden of die indoorhal er wel moet komen en mede door de gemeente betaald moet worden.
Opvallend genoeg houdt de hele coalitie de mond al is het een beetje als een boer met kiespijn. De eendracht kan niet bij het eerste beste onderwerp op het spel worden gezet. Dan maar een risico dat kan oplopen tot een paar miljoen.

Het is maar te hopen dat wind goed staat en straks de Vaan niet halfstok moet.

U bent hier