h

Krachtterm

10 april 2010

Krachtterm

Vught staat er financieel bijzonder goed voor. In de commissie Ruimte bleek maar weer eens dat er vele miljoenen waren verdiend met de grondexploitatie. Niet de pessimisten maar de optimisten kregen gelijk.
Opper-pessimist dhr. van laanen (GB) werd er aangesproken op eerdere uitlatingen als dat het grondbedrijf Vught "technisch failliet" zou zijn. Hij moest uiteindelijk toegeven dat hij daarmee doelde op eerdere inschattingen van GB die nu echter anders uitpakken. Het moest gezien worden als een "krachtterm".

Dat laaste klopt natuurlijk niet. Een krachtterm is een kreet die men uit wanneer men ergens van schrikt of ergens ontevreden over is. De betekenis is dan niet van belang maar slechts het gevoel dat men er mee uitdrukt. Woorden als "shit" of "Ai". Hier is echter wel degelijk inhoud gegeven aan de term. Het is dus geen krachtterm maar een kwalificatie. Na de toelichting van dhr. van Laanen een "mis-kwalificatie"; omdat deze slechts het gevoel uitdrukt dat GB heeft en niets met de werkelijkheid van doen heeft.

Nu maar hopen dat GB niet in krachttermen blijft spreken.

U bent hier