h

we voelen aan ons water ...

13 juni 2010

we voelen aan ons water ...

Je hebt dat wel eens. Je voelt aan je water dat het niet klopt, maar toch wordt het gedaan. Afgelopen raadsvergadering voelde ik dat 'water' weer. Het college besloot van een rotonde (Kampdijkstraat - nieuwe ontsluitingsweg) een kruising te maken. Waarom? Denk je dan. Algemeen is bekend dat met een rotonde de verkeersveiligheid toeneemt.
Officieel zegt het college tot een nieuwe afweging gekomen te zijn. Niet de verkeersveiligheid is als prioriteit genomen maar de ruimtelijke inpassing. Mogelijk kan met aanvullende maatregelen de verkeersveiligheid weer versterkt worden.
Maar iedereen voelt aan zijn water dat dat niet met droge ogen gezegd kan worden. De ruimtelijke inpassing is een probleem voor enkele aanwonenden (niet in mijn voortuin!), de verkeersveiligheid een algemeen belang. Hoe kan een hele coalitie daar dan zonder weerwoord zomaar voor zijn?
Het antwoord is schokkend. Misschien kunt u beter niet verder lezen.

Stop dus hier als u niet een illusie armer wilt worden

Het was een breekpunt in de coalitie-onderhandelingen. De buurtbewoners zijn - laat ik zeggen - nogal stevig vertegenwoordigd in de VVD achterban. De VVD stelde dus dat de rotonde een kruising moest worden. De coalitiepartners zagen de noodzaak er niet van in, maar konden er tevens niet van wakker liggen. Zo konden persoonlijke belangen een grotere rol gaan spelen dan de verkeersveiligheid. Omwille van de macht knijpen we zomaar een oogje dicht en de tenen bij elkaar.

Het resultaat is om te janken. Ik voel water!

U bent hier