h

Boos vs verbaasd

24 april 2015

Boos vs verbaasd

Verbaasd. Dat waren de mensen op de publieke tribune na het wonderlijk verlopen debat over voortzetting van de cultuureducatie in Vught.

Daarover stond ik even na te praten met een van de docenten toen dhr. Klösters (D66) zich bij ons voegde. Mogelijk kon hij een verklaring geven waarom D66 toch tegen dit voorstel stemde.

Dhr. Klösters stelde dat dat kwam door de houding van de SP. Omdat de SP niet luisterde en niet toe wilde geven. Hij was boos op mij en de oorzak lag - zo bleek - aan de wijze waarop ik naar hem verwees in dit artikel.

Ik bestempelde zijn bijdrage daar als vermakelijk. Bij thuiskomst heb ik nog eens zijn bijdrage aan dat debat beluisterd. Misschien had ik immers iets gemist? Maar andermaal vroeg ik me af wat hij nu precies probeerde te zeggen. Misschien hoort u het wel?

Boos, dat was dhr. Klösters. Boos op de SP en daarom had hij tegengestemd. Daarna werd Dhr. Klösters boos op zowat iedereen en melde geen enkel vertrouwen te hebben in de oplossing die er nu lag. Ook het MIK kon op geen enkele sympathie rekenen en zelfs de docent moest er bijna aan geloven.

Bij haar afscheid van de raad melde Suzanne Otters (VVD) dat tot haar tevredenheid de debatten in de raad altijd met respect voor elkaar en op een prettige wijze gevoerd worden. 

Dat blijkt dus allemaal schijn. Persoonlijke frustraties drijven het  debat en stemgedrag.

Al is dat wel weer verbazingwekkend.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier