h

Geen vragen

10 maart 2010

Geen vragen

Eerst zouden ze dit weekend komen: de vragen of aandachtspunten aan de hand waarvan de informatiegesprekken moeten gaan plaatsvinden. Maar zaterdag kondigde Marion van de velden al aan dat 'ze' dat niet gingen redden. De eerste versie was door deze of gene niet goed bevonden. Maandag kregen we een e-mail, dat de vragen nu uiterlijk woensdag(nacht) 10 maart per e-mail ons zouden worden toegestuurd. En zojuist wordt gemaild dat dat toch niet gaat lukken. Het wordt morgen in de loop van de ochtend.

Vanwaar al deze (her)schrijverij?
Op hun website zegt Marion van de Velde hierover: "Aan de hand van een aantal vragen wordt gepolst hoe men over een aantal, voor GB belangrijke zaken, denkt en of/hoe men water bij de wijn wil doen." Zou GB dan nu nog moeten bedenken wat voor hen belangrijke zaken zijn? Is men het onderling niet eens over wat echt belangrijk is en wat wel kan wachten? Dat kan ik me niet voorstellen. En vragen is simpel. Je zegt hoe je er over denkt. Vraagt: "Wat vinden jullie ervan?" En daarna: "hoever wil je gaan om ons tegemoet te komen?" Met die informatie kun je aan het formeren.

Water bij de wijn?
Dan rest als mogelijke reden voor het uitstel onenigheid over de hoeveelheid water bij de wijn. De informatieronde mag geen ongewenste blokkades opwerpen. De vragen moeten zo gesteld worden dat de beoogde coalitie mogelijk wordt en de niet beoogde coalitie onwaarschijnlijk. Dat vraagt natuurlijk om een goede analyse vooraf en dus tijd.

Het oogt allemaal niet bepaald "samen slagvaardig".
We wachten maar af zonder vragen. Morgenochtend meer?

U bent hier