h

Tunnelvisie?

22 maart 2010

Tunnelvisie?

Het is altijd moeilijk een onafhankelijk en objectief oordeel te vellen. Zelfs als het slechts een advies behelst. De heer Paul van der Bijl, informateur, komt er ook niet helemaal van los. Zo meent van der Bijl dat "zakelijke afwegingen en het belang van Vught dienen te prevaleren boven partijpolitiek". Maar komt evengoed tot een advies op puur partijpolitieke gronden.

Toch vindt er geen heldere programmatische vergelijking plaats. Van der Bijl: "Daarnaast heeft bij mij een rol gespeeld dat indien beleidsombuigingen noodzakelijk zijn, in het licht van de veranderde economsiche omstandigheden, deze ombuigingen makkelijker te realiseren zijn door partijen die niet bepalend zijn geweest bij het opstellen van de beleidsvoornemens van de vorige coalitie." Tsja, als dat een rol speelt vallen er natuurlijk bij voorbaat drie partijen af. Daarvoor heb je geen informatiegesprekken nodig.

Dus staat of valt het advies met de gretigheid waarmee D66 in de coalitie wil. Belangrijkste overeenkomst tussen de coalitiepartners: allemaal tegen een fietstunnel onder de N65. Ook een tunnelvisie kan verbinden.

U bent hier