h

Nieuws uit 2008

21 december 2008

AZC Dongen toch langer open


Het AZC Dongen, verblijfplaats van de musici en acrobaten van het Ethiopisch circus Afrisinia, blijft toch langer open. Overleg tussen het gemeentebestuur van Dongen en het COA heeft opgeleverd dat een mogelijke sluiting op 31 januari 2009 van de baan is. Het gemeentebestuur van Dongen hanteert voor sluiting van het AZC als uiterste datum 1 oktober 2009. Deze uitslag biedt weer wat ruimte voor de groep Ethiopische vluchtelingen. Hen dreigde - terwijl zij hun beroep afwachten - een nieuwe overplaatsing binnen twee maanden tijd.

Lees verder
20 december 2008

Kertspaketten SP-fractie voor Vincentius


18 december 2008 - nog voor de raadsvergadering - bood de SP-fractie weer zijn kerstpaketten aan, aan de Vincentiusverenging Vught. Els Brekelmans nam de pakketten namens de Vincentiusvereniging in ontvangst. We roepen Vughtenaren op mee te werken aan dit geweldige initiatief om de nood voor hen die het nodig hebben een beetje te lenigen gedurende de december maand. De Vincentiusvereniging verzamelt dezer dagen in diverse winkelcentra levensmiddelen ten behoeve van de kerstpakettenactie.

Lees verder
9 december 2008

COA sluit AZC Dongen: Afrisinia terug naar Vught?


AZC te Dongen
Het is nog maar enkele weken geleden dat de Ethiopische circusgroep Afrisinia zich in het AZC in Dongen melde. Dat gebeurde doordat een voorgenomen overplaatsing naar het AZC te 's Gravendeel - mede door tussenkomst van de burgemeester van Vught - kon worden omgezet in een overplaatsing naar Dongen. Maar naar nu blijkt is hun verblijf daar slechts van korte duur. Het COA heeft het voornemen om AZC Dongen voor het 2e kwartaal 2009 te sluiten. Afrisinia dreigt een nieuwe overplaatsing. Er kan geen garantie gegeven worden dat de groep bij elkaar blijft. Evenmin is een nieuwe loactie bekend. Terugkeer naar Vught lijkt echter een serieuze mogelijkheid.

Lees verder
8 december 2008

toekomst "camping de leuvert" onzeker


Camping de Leuvert in Cromvoirt, jarenlang in handen van de familie Schapendonk, is verkocht. Vanaf 15 december is Dutch Horeca en Recreatie BV uit Zwolle de nieuwe eigenaar. Eigenaars van stacaravans op de leuvert zijn er niet helemaal gerust op wat deze overname gaat betekenen. Er is een brief waarin wordt toegezegd dat komend jaar alles bij het oude blijft. Maar dat neemt de zorgen voor wat daarna volgt niet weg. De nieuwe eigenaar is namelijk geen campingbeheerder maar een makelaar in horecagelegenheden en recreatiewoningen.

Lees verder
28 november 2008

Raad voor raadhuis zonder aanbouw


Donderdagavond 27 november nam de gemeenteraad een motie aan van de 'gelegenheidscoalitie' VSA/VVD. De strekking van die motie voldoet geheel aan de wensen van de SP. Het betekent dat wordt afgezien van een nieuwe (glazen) raadszaal aan het raadhuis en het hele gebouw van binnen wordt opgeknapt en aangepast. Consequentie is wel dat we enkele keren per jaar, wanneer er veel publiek verwacht wordt, moeten uitwijken naar een andere ruimte. Maar zoals eerder betoogd kan dan de enkele honderden meters verder gelegen "Spie" in het nieuwe gemeentekantoor betrokken worden.

Lees verder
16 november 2008

SP Universiteit over veiligheid


Dit weekende nam fractievoorzitter Henri Swinkels deel aan de SP-Universiteit. Daar stond van vrijdagavond tot zondagochtend "onze veiligheid" centraal. De deelnemers spraken er met een wijkagent, een gevangenis directeur, een ex-medewerker van de reclasering, en een ex-gedetineerde. En zaterdagavond een politiekcafé waarin Jan de Wit (woordvoerder justitie bij de SP) en Fred Teeven (VVD) met elkaar in debat gingen (zie foto). Het leverde een verrasende inkijk op, in de wereld die criminaliteit probeert te voorkomen en te bestrijden. De 'SP-studenten' spraken er over zin en onzin van preventief fouilleren, camaratoezicht en identificatieplicht, maar ook over de terugkeer van ex-gedetineerde in de samenleving. Met name op dat laatste punt valt nog heel veel te verbeteren. Bovendien voeren gemeenten daarbij de regie. Tijd om eens te achterhalen hoe dat in Vught eigenlijk gaat!

Lees verder

Pagina's

U bent hier