h

Nieuws uit 2014

12 december 2014

College neemt vier SP-voorstellen over

Foto: Henri Swinkels / logo SP met 4

Vier voorstellen:

Lees verder
7 november 2014

Sociaal Innovatiefonds voor opbouwen wijk- en buurtnetwerken.

Een sociaal innovatiefonds voor het opbouwen van informele zorg-netwerken in Vught. Dit voorstel deed de SP-fractie bij behandeling van de begroting. Het fonds moet lokale initiatieven in de Vughtse samenleving ondersteunen, waarmee wijk- of buurtnetwerken worden opgebouwd. Voor de SP in Vught vormen deze netwerken de basis om hulp, zorg en ondersteuning goed te organiseren.

Lees verder
8 oktober 2014

Open brief aan Vughts college

Vandaag stuurde de SP, samen met de PvdA-Groenlinks en het CDA, een open brief aan het college. Het college komt andermaal hun afspraak niet na om de voltallige gemeenteraad tijdig en volledig te informeren. Nu laat het collegeprogramma op zich wachten. Het is een weinig subtiele manier om de oppositie - juist voor behandeling van de begroting - op achterstand te zetten.  Lees hier de brief.

Lees verder
11 juli 2014

Koppeling subsidie bieb aan Petruskerk volstrekt misplaatst

“Het Vughtse college reageert hier ongepast” zegt SP fractievoorzitter Henri Swinkels. Nadat bekend werd dat bibliotheek De Meierij uit het project van de Petruskerk stapt, zint het Vughtse college op een reactie. Maar met de maatregelen die vandaag werden aangekondigd is het echter een regelrechte tegenaanval. “Ik schaam me voor deze handelswijze”, aldus Henri Swinkels. “Kinderachtig: als de Bieb niet doet wat wij zeggen, zullen we ze wel eens laten zien wie hier de baas is.”

Lees verder
25 juni 2014

Vught vrij van armoede

Vught staat bekend om zijn grote villa's, landhuizen en hoge percentage miljonairs (3%). Het merendeel van de inwoners zit er aardig warmpjes bij. De gemiddelde Vughtenaar heeft zo'n € 5.000,- per jaar meer te besteden dan de gemiddelde Nederlander. Vught is daarmee een van de meer welgestelde gemeenten in een van de rijkste landen van de wereld.

Lees verder
19 juni 2014

Steunt Vught oprichting regionale BV?

De regio Noord Oost Brabant (wie dat ook precies mogen zijn) wil zichzelf dolgraag op 'de kaart zetten'. Daarom is het initiatief genomen tot een regionaal samenwerkingsverband van gemeenten, onderwijs en bedrijfsleven. Vandaag beslist de gemeenteraad of zij de gekozen vorm, waaronder een BV, de juiste vinden. De SP vroeg naar de statuten op van deze Agrifood Capital BV. Die statuten gaven volop redenen om hier onmiddelijk mee te stoppen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier