h

Nieuws uit 2016

28 oktober 2016

NU WIJ! PAK DE MACHT!

Een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico, verhoging van het minimumloon en de AOW met 10%, een nieuwe studiebeurs, lagere huren en meer inspraak en zeggenschap van mensen over hun omgeving. Dat zijn de speerpunten van het SP-verkiezingsprogramma ‘Nu Wij’. ‘Dit programma is voor de 80% van Nederland die de afgelopen 10 jaar heeft ingeleverd. Voor hen willen wij een inhaalslag; hogere lonen, meer banen en toegankelijke scholen en zorg,’ zegt SP-leider Emile Roemer.

Lees verder
25 september 2016

6 Oktober Regionale bijeenkomst Den Bosch

Foto: Nationaal Zorgfonds / Nationaal Zorgfonds
Lees verder
12 juli 2016

Film van het Nationaal Zorgfonds

Doe mee met het Nationaal Zorgfonds! 

Lees verder
21 juni 2016

Persbericht: Nationaal ZorgFonds ! Waarom vinden wij dit nodig?

Openbare avond in  Boxmeer  en voor het hele Land van Cuijk 

Lees verder
20 juni 2016

Waarom een werkbedrijf onder de vlag van "Agrifood Capital Werkt"

Helaas is de gemeenteraad in Vught gisteren akkoord gegaan met het onderbrengen van het Werkbedrijf onder de vlag van Agrifood Capital Werkt. Let wel, de Vughtse SP heeft helemaal niets tegen de oprichting van een Werkbedrijf. Sterker nog wij dragen het een heel warm hart toe. Het is buitengewoon belangrijk werk, om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden. De Vughtse SP vraagt zich echter af of dat onder de vlag van Agrifood Capital moet! zou het Werkbedrijf niet veel kansrijker zijn als zij een zelfstandig werkend bedrijf zou zijn? Want zoals inmiddels bekend mag zijn, blinkt de overkoepelende tak Agrifood Capital nu niet bepaald uit in openheid en transparantie. En de Vughtse SP heeft ze ook nog niet kunnen betrappen op een helder financieel beleid.

Lees verder
17 mei 2016

ZORG, ZONDER EIGEN RISICO

In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Zo simpel is het. Maar er staat een boete van € 385,- op ziek zijn: het eigen risico. De zorg is veel te bureaucratisch. Daarnaast wordt er aan de marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus miljarden verspild. Ook gaat de kwaliteit omlaag en de kosten omhoog.

Lees verder

Pagina's

U bent hier