h

Nieuws uit 2020

18 november 2020

SP-STEMMERS BEDANKT!

Foto: SP
Natuurlijk teleurgesteld met 1 zetel verlies. Dank aan onze trouwe stemmers! Felicitaties aan D66 en CDA met hun zetelwinst. Ons past nu bescheidenheid, maar we zullen met deze ene zetel alles op alles zetten en geen al te bescheiden rol spelen in de gemeenteraad.Lees verder
17 november 2020

Ombouw N65: desastreus voor Cromvoirt, Helvoirt en Vught en de weggebruiker! Onderzoek voorspelt kommer en kwel!

Foto: SP

Het comité N65 ageert al jaren tegen de reconstructie van de N65 omdat deze in het centrum van Helvoirt enorme verkeersoverlast gaat veroorzaken, vergelijkbaar met de situatie die aan de Helvoirtseweg in Vught gaat ontstaan. Deze stichting is tot aan het Europese Hof aan het procederen vanwege de luchtvervuiling die het gevolg zal zijn van deze verkeersoverlast en zij bepleiten alternatieven zoals een ondergrondse variant van de N65 (net als Vught Participeert).
Dit alarmerende verkeersonderzoek is op hun verzoek gedaan en laat zien dat het VKA+ ook op de N65 veel gevaarlijke situaties met zich meebrengt, vooral op en in de buurt van de invoegstroken.
Voor Vught ligt de winst in de oversteekbaarheid van de N65 (voor de SP is dat ook het enige winstpunt). Op de N65 zou de winst liggen in een snellere doorstroming.

Lees verder
16 november 2020

Filmpje met onze standpunten

Lees verder
15 november 2020

Filmpje van de campagnedag

Lees verder
14 november 2020

Nabeschouwing verkiezingsdebat 10 november: DE WEEKMARKT

Foto: SP

Tijdens het verkiezingsdebat van 10 november in de Speeldoos kwam de weekmarkt kort aan de orde. Tenminste, dat was de bedoeling. Het duurde iets langer omdat sommige partijen uit wilden leggen waarom de verplaatsing van het Moleneindplein naar het Centrum er nog niet van gekomen was. Hoofdzakelijk volgens PvdA-GL, GB en ook VVD omdat het Centrum er nog niet klaar voor is. Er wordt nog te veel gebouwd en verbouwd. Dat is dus al jaren zo en zal ook nog wel even zo blijven. En daarna moeten ook nog de ondernemers en de inwoners van Vught in de plannen betrokken worden.
D66 meent de beweging van de weekmarkt van Vught Zuid naar het Centrum op gang te hebben gebracht en wijst op een raadsvoorstel van deze partij uit 2016 dat het college verzoekt het een en ander uit te zoeken. 20 raadsleden gingen daarmee akkoord.

Lees verder
13 november 2020

Nabeschouwing verkiezingsdebat: N65 waarom negeert GB/VVD/PvdA-GL de uitkomsten van MKBA?

Foto: SP

Het gedoe rondom de N65 – waar gáát het eigenlijk over? En wie heeft er voordeel van? Op 10 november kwam tijdens het verkiezingsdebat natuurlijk ook de N65 ter sprake. Tot 2018 werkte het voltallige gemeentebestuur samen om een oplossing te vinden voor de gevaarlijke situatie rondom de N65. Maar die eenheid heeft de eindstreep niet gehaald. Een rapport van het ministerie haalde een streep door die gezamenlijkheid.

Lees verder

Pagina's

U bent hier