h

Nieuws uit 2013

15 december 2013

VERKIEZINGSPROGRAMMA 100% SOCIAAL

Het SP Verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 is aangenomen. Een gedegen plan om - ondanks de ongekende bezuinigingen – Vught sociaal en betrokken te houden. Ook de kandidatenlijst is nu formeel. Henri Swinkels is de lijsttrekker, gevolgd door Sjoerd Janssens die ook nu al deel uitmaakt van de SP-fractie. Daarna volgen Tessa Beckman, Peter Kradolfer en Mamoun Yacoub.

Lees verder
8 december 2013

Emile Roemer op SP-avond

Woensdag 11 december is er om 19.30 uur een speciale SP-avond in de Speeldoos in Vught. SP-Vught presenteert en bespreekt er het programma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Uitgenodigd zijn zowel leden, sympathisanten, stemmers en geïnteresseerden. Speciale gast is Emile Roemer, politiek leider van de SP. We spreken met hem over de landelijke politiek, de gevolgen voor gemeenten en hoe je lokaal het verschil kunt maken. Verder is er gelegenheid voor een persoonlijke ontmoeting.

Lees verder
5 november 2013

College verdoezelt slechte cijfers

Het college komt veren tekort om zichzelf toe te steken. Bij de meerjarenbegroting 2014-2017 kijken ze daarbij alleen naar 2014. Dat is namelijk het laatste jaar waarin Vught nog positieve cijfers laat zien. Daarna zakt Vught fors in de rode cijfers. Over 3 jaar een tekort van bijna 4 miljoen! Het college doet echter alsof de neus bloed en moffelt ondertussen de slechte cijfers weg.

Lees verder
9 oktober 2013

ongefundeerd optimisme

  Het Vughtse college pakt bij de laatste begroting nog even flink uit om zich positief te profileren. Het kan niet op. Het college durft zelfs te beweren "dat zo goed als alles wat de Vughtse burger beloofd is in het coalitieakkoord ook is ingelost." Met even groot gemak ziet het college de oplevering van royale woningen in De Koepel als een "zichtbaar resultaat".  En nog een bewering van het college: "Ook de cultuurverandering van de gemeentelijke organisatie naar 'Ja-gemeente' verloopt succesvol, zo wordt bevestigd door het onderzoek 'Waarstaatjegemeente'." Op al deze beweringen valt heel wat af te dingen.

Lees verder
2 oktober 2013

voorstel Verordening Winkeltijden Vught rammelt

Neem  eens de moeite om het voorstel Verordening Winkeltijden Vught 2014 te lezen. Vraag je vervolgens eens af hoe het college tot dit voorstel is gekomen. Welke belangen zijn er afgewogen? En geeft het college er ergens blijk van de consequenties van hun voorstel te overzien? U zoekt tevergeefs naar antwoorden. Dit college is duidelijk over één nacht ijs gegaan.

Lees verder
2 oktober 2013

Nieuw voorstel, maar ...

Alle zondagen koopzondagen? Na dat het initiatiefvoorstel van de VVD en D66 het in september niet haalde in de gemeenteraad, komt nu het college met vrijwel precies hetzelfde voorstel. Toch is er een belangrijk verschil. De VVD en D66 vonden het niet nodig u nog om uw mening te vragen. Het college wil dat nu wel. Als de gemeenteraad de procedure op 24 oktober goedkeurt, kunt u gedurende 6 weken laten weten wat u van het voorstel vindt. Hier vindt u het voorstel en de bijbehorende verordening.

Lees verder

Pagina's

U bent hier