h

Nieuws uit 2018

30 november 2018

Villavirus slaat weer toe !!

Foto: SP

Op de locatie Molenven aan de Victorialaan in Vught komen geen sociale huurwoningen maar dure vrije-sectorwoningen.  De verkoopopbrengst van de voormalige school gaat naar de vernieuwing van spoor en N65.

Lees verder
15 november 2018

VVD DEELT VISIE VAN DE SP

De VVD deelt ons standpunt met betrekking tot de opvang van vluchtelingen. SP, en nu dus ook de VVD, willen gemeenten de mogelijkheid geven om tijdelijke huisvesting voor vluchtelingen te realiseren. Een dergelijke maatregel biedt voordelen voor ingeschreven woningzoekenden.

Lees verder
14 november 2018

Manifestatie: “Tijd voor Rechtvaardigheid”.

Foto: SP

Van de afdeling Vught hebben 5 SP-leden afgelopen zaterdag meegelopen met de demonstratie 'Tijd voor rechtvaardigheid'. Die was vooral inspirerend maar ook koud en nat. Zo'n 8000 mensen liepen mee.

Lees verder
12 november 2018

WETHOUDER GROSSIERT IN EXCUSES

Foto: Arcady

Tijdens de raadsvergadering van 8 november heeft de SP twee keer een motie van wantrouwen ondersteund. Beide moties waren gericht tegen wethouder Pennings.

Lees verder
1 november 2018

Buurten in de buurt

Foto: SP

Dagelijks zijn door het hele land vele SP’ers actief om actie te voeren voor veilige wijken, fatsoenlijke woningen, betere zorg en vele andere zaken.

Lees verder
10 oktober 2018

Over goedkoop huren, scheefwonen, grijpgrage vingers en waarom starters kansloos zijn

Woningbouwcorporaties zijn ooit in het leven geroepen om een einde te maken aan de woningnood en leefomstandigheden van de arbeidersklasse. Een gevolg van de industriële revolutie was de trek naar de stad. Werknemers werden vlak bij het bedrijf gehuisvest waar ook gewerkt werd. We hebben het dan over 1870 -1900. In een hoog tempo werden woningen uit de grond gestampt. Klein, donker, dicht op elkaar en met weinig oog voor hygiëne. Die erbarmelijke omstandigheden waren een doorn in het oog van een aantal goedwillende burgers. Zij wilden die leefomstandigheden verbeteren.

Lees verder

Pagina's

U bent hier